Bier voor Wagenings jubileum

CCT voorbeeld
Een tank met een conische onderkant: Cilindrical Conical Tank (CCT)

Het opstarten van een brouwerij is soms frustrerend, de voortgang is niet altijd zo snel als gehoopt. Zo zijn we afgelopen week bij een bedrijf langs geweest waar we onze CCT’s willen laten maken, vergelijkbaar aan het model op de foto hiernaast, alleen moeten ze een maatje groter worden. Dat is niet van vandaag op morgen geregeld dus daar moeten we nog enigszins geduldig zijn.
Ook moeten we nog geduldig zijn met de vloer van de brouwerij. De huidige betonnen vloer is ongeschikt voor voedselproductie en een goede vloer vergt wat uitzoekwerk. We hebben nu wel een mooie gevonden maar die is buiten ons budget, wellicht dat we deze week verder komen daarmee?

Bier voor Wageningen 750 jaar
Heerlijk hop aroma van ons bier voor Wageningen 750 jaar!

Waar we wel verder mee zijn gekomen is bier! Ons bescheiden stadje Wageningen kreeg 750 jaar geleden stadsrechten en dat wordt in Wageningen uitgebreid gevierd. Onze bijdrage wordt een bijzonder bier waarvan we het proefbrouwsel nu een paar weken klaar hebben en wat bijzonder goed gelukt is. Omdat onze brouwruimte nog niet gereed is hebben we dit bier nu gebrouwen in een bevriende brouwerij. De vergisting verloopt voorspoedig en als het goed is zal het mooi op tijd klaar zijn voor de start van de festiviteiten!

Bier voor Wagenings jubileum was last modified: maart 9th, 2016 by Dennis