Brouwerij in wording

Het bouwen van een brouwerij begon met het zoeken naar een geschikte locatie. We hebben veel locaties gezien voordat we op de plek uitkwamen waar we nu zitten. In het afgelopen jaar hebben we de bedrijfshal getransformeerd naar een mooie kleine brouwerij! Hieronder een korte samenvatting.

Alle elektra is vervangen, warme kamer voor hergisting op fles gemaakt, plafonds opnieuw gedaan.

De betonnen vloer moest bedekt worden met een coating.
Vloer-voor-na

Ondertussen worden er ook CCT’s geconstrueerd waar we straks het bier ik kunnen laten vergisten.
schets van CCT

We hebben een hopplantage aangelegd.
ontluikende hop

En voorraden van bv gerstemout aangelegd.
Vrachtje mout

Om het af te maken hebben we nog flink wat inspanning moeten leveren om het kantoor om te vormen in een gezellig proeflokaal. Hieronder zie je onze bijzonder vloer, in een vorig leven was dit de vloer in een Drentse boerenschuur.
Kaal proeflokaal

En nu is het af!

Brouwerij Wageningen

Maar niet heus, want we blijven continue bezig met verbeteringen *grijns*.

Nieuw hoofdstuk: 1e Kloostersteeg

Ondertussen is het eind 2017 en ons pand aan de Nudepark is écht te klein geworden. Gelukkig hebben we officieel toestemming gekregen van de gemeente om onze brouwerij in het stadscentrum te vestigen.

Proost op nieuwe locatie
Proost op nieuwe locatie
Een schets van de bouwplannen locatie Kloostersteeg.
Een schets van de bouwplannen locatie 1e Kloostersteeg.

De komende tijd staat (weer) in het teken van verbouwen en constructie van de nieuwe brouwinstallatie. Vanaf lente 2018 hopen we onze bieren te brouwen naast onze brewpub aan de 1e Kloostersteeg.

Om onze plannen te kunnen realiseren hebben we een zeer succesvolle crowdfunding kunnen draaien en we hebben ruim €100.000 opgehaald. Hiermee kunnen we de kwaliteit van onze bieren op een hoger plan tillen en de kleine flesjes komen ook binnen handbereik!

103%

Als eerste stap in de verbouwing is de cementdekvloer verwijderd en vervangen door een degelijke betonvloer, voorzien van goede afwatering, die geschikt is voor een moderne brouwerij.

Brouwen zonder grenzen