Crowdfunding – Concreet

Crowdfunding

De begroting voor het inrichten van de brouwerij wordt voor een groot gedeelte bepaald door de aanschaf van een 1000L brouwinstallatie, de bijbehorende randapparatuur en de verbouwing. Deze financieringsvraag is te groot voor de huidige brouwerij en daarom moeten we extern financiering aantrekken.

Plan 1

De minimale uitvoering noemen we Plan 1. Dit betekend dat we de minimale hoeveelheid machines kunnen aanschaffen om een werkende brouwerij te kunnen inrichten. Dit plan gaat sowieso door want hiervoor hebben we een lening binnen de familie kunnen aangaan.

Plan 2

Als de Crowdfunding campagne slaagt gaan we Plan 2 realiseren waarmee we nog beter hopkarakter aan onze bieren kunnen geven. Daarvoor gaan we een separator-centrifuge aanschaffen waarmee we onze bieren ook helderder kunnen leveren. Ook gaan we dan een flessenstraat aanschaffen waarmee kleine flesjes mogelijk worden en ten slotte gaan we extra vergistingscapaciteit realiseren om te anticiperen op de te verwachten capaciteitsvraag.

Plan 3

Als de Crowdfunding campagne zeer succesvol is en we meer ophalen dan €100.000 dan is Plan 3 mogelijk waarmee we de brouwerij energiezuiniger kunnen maken door in verschillende stappen slim van warmte-terugwinning gebruik te gaan maken. Daarmee kunnen we een flinke stap maken in energiezuinige bieren.

De crowdfunding campagne zal bestaan uit een uitgifte van obligatieleningen en uit voorverkoop van bestedingstegoed. Beide opties staan hieronder uitgewerkt.

Crowdfunding lening

In de crowdfunding campagne zullen we obligatieleningen van €250 tot € 5000 of meer uitgeven waarbij we  een discrete rente van minimaal 3% per jaar uitkeren. Daarnaast zullen we verschillende beloningen beschikbaar stellen:

Bedrag Rente vergoeding Beloning
€250 en meer 3% Je krijgt 1 fles van het speciale crowdfunding bier.
€1000 en meer 3% Je krijgt 3 flessen van het speciale crowdfunding bier en je eigen promopakket met een glas en t-shirt.
€2500 en meer 3% Je krijgt 12 flessen van het speciale crowdfunding bier en je eigen promopakket met een glas, t-shirt en je mag meedoen met de brouwdag voor het crowdfunding bier.
€5000 en meer 4% Je krijgt 12 flessen van het speciale crowdfunding bier en je eigen promopakket met een glas, t-shirt en je mag meedoen met de brouwdag voor het crowdfunding bier. Daarbij krijg je een uitnodiging voor het besloten feest rond de grote opening.
Alle leningen groter dan €5000,- handelen we graag persoonlijk met je af. Neem vooral contact met ons op!
Extra beloning

Door de Crowdfunding in eigen beheer uit te voeren besparen we geld. Daar willen we jullie ook van laten profiteren. De investeerders tot €1000 krijgen een eenmalige tegoedbon ter waarde van 5% van de inleg.

Investeerders vanaf €1000 trakteren we op een uitgebreide barbecue als de brouwerij 1 jaar op de nieuwe locatie gevestigd is.

Ja, ik doe mee met de crowdfunding

Crowdfunding voorverkoop

Met voorverkoop koop je tegoed om in onze brewpub & brouwerij winkel te besteden. Hiermee help je ons met de crowdfunding en wij geven jou 5% korting.

Ja, ik doe mee met de voorverkoop

Veelgestelde vragen

Een overzicht van veel gestelde vragen vind je hier. Staat je vraag er niet tussen neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

 

Brouwen zonder grenzen