Stadsbrouwerij Wageningen

Gelders graanGeluk

Sluit je ogen, proef die eerste slok: je staat met je voeten op die goudgele akker in de bosrand, bovenop de Wageningse Berg!

Als we gevraagd worden om een bier te brouwen voor een natuurboer die historische granen terugbrengt op historische akkers dan weten we wat we moeten doen: alles inzetten op een fijne, granige beleving.

 

Grafische vormgeving: Annaïda van Silfhout

Dit smaakvolle dubbelgraanbier is gebrouwen met de granen rogge en gerst. De zomergerst is gemout en geroosterd door de ambachtelijke Vloermouterij Masterveld uit Winterswijk; vandaar de robuuste smaak en goudkleur. Het Veluws Kruiprogge is afkomstig uit een historische zadenbank en is nu dus terug op de Veluwezoom!

De granen voor dit prijswinnende bier (Goud op Brussels Beer Challenge) zijn op 1,5km afstand ten oosten van de brouwerij geteeld. Op het Westbergveld teelt natuurboer Marcel van Silfhout vanaf 2017 historische streekgranen zoals Aalter Troshaver, Grijs Brabants Zandboekweit en Veluws Kruiprogge. Om naast streekbrood ook bier mogelijk te maken, teelde hij ook zomergerst.

Met de brouwgerst zijn we naar Vloermouterij Masterveld gegaan In overleg met mouter Jan Legters is gekozen om de mout warmer af te eesten zodat we een vollere en rijkere smaak in het bier krijgen.


Gelegenheid: Lekkerste bier voor een streekdiner!
Body
Bitter
Fruitig
Kruidig
 
Serveer temp.: 10-12°C
Gisting: hoog
Alcohol: 6,2% vol.
Plato: 15,6°