De hele zomer hebben we huisgemaakte citroenlimonade op tap. Dat is verrukkelijk én we kunnen daarmee ter plekke heerlijke verse Radlers voor je mixen met de andere 11 tapkranen!
Omdat wij Craft Radler niet in een fles kunnen verkopen (de fles zal exploderen door extra CO2 vorming) geven we hierbij het recept zodat jullie bij mooi weer thuis zelf Craft Radler kunnen maken!

Voor de Craft Radler hebben we het volgende nodig:
- Lekker bier, bijvoorbeeld Hermelijn of HLC
- Citroen limonade, zie recept hieronder
Ingrediënten citroenlimonade
Eerst maken we siroop. Daarmee kunnen we 1,5 liter citroen limonade maken, waarmee 3 liter Craft Radler gemaakt kan worden.
Voor de siroop:
- 100 mL vers citroensap (~2 grote citroenen)
- 100 gr suiker
- 100 mL water
- Gele deel van de citroen schil
Voor de limonade
- 1,5 L water

Voor de lekkerste citroen limonade moet eerst siroop gemaakt worden:
- Breng water en suiker aan de kook, roer zodat de suiker oplost.
- Voeg daarna het citroensap toe en breng nogmaals aan de kook, niet doorkoken!
- Stop de schillen in een schone voorverwarmde fles en schenk de hete siroop op de schillen.
- Laat de siroop een nacht afkoelen en trekken (sla deze stap over indien haast geboden) Als het goed is, heb je nu ongeveer 250mL citroen siroop.
- Als je de siroop of limonade langer wil bewaren dan moeten de schillen er na een dag uitgehaald worden.
- Verdun dit met 1,5L bruisend water, zoals Spa Rood, en je hebt een perfecte limonade om een Craft Radler mee te mixen.

Neem nu voor de lekkerste Craft Radler 1 deel ambachtelijk bier en 1 deel citroen limonade. Als de Hermelijn als basis wordt gebruikt dan wordt het een heerlijk, frisse dorstlesser met bite. Met onze Otto II als basis zal de Craft Radler een wat vollere, rondere smaak krijgen. Varieer met de verhoudingen om je radler meer of minder zoet te maken!
Proost!
Stefan & Dennis.