De meeste van onze bieren komen bij 8-9 °C optimaal tot hun recht. Kouder kan ook maar dan zal de smaak wat gematigd zijn.
We hebben een selectie van verschillende lokale gerechten zoals bitterballen van een lokale slager, lokale oesterzwam (vegan) bitterballen, kaas (van de melk van de koeien die we onze moutresten voeren, boerderij en kaasmakerij binnen een straal van 6km vd brouwerij) uit die kaasmakerij hebben we ook een verrukkelijke kaas waar ons bockbier in verwerkt is, we hebben bierbostelbrood van een lokale bakker en droge worst van een lokale slager.
Zoals je leest zijn we op een andere manier bezig met bier en food pairing. Lokaal en circulair. Dat kan tijdens openingstijden prima ervaren worden door bijvoorbeeld een proefplankje met 4 van onze bieren van de tap te bestellen en uit de keuken onze snacks naar keuze. Op vrijdag- en zaterdagavond kan het ook nog gecombineerd worden met onze (lokale, huisgemaakte, onvolprezen) kroeghap!
Als we straks de nieuwe brouwerij op de rit hebben willen we onze bieren ook in kleine flesjes leveren!
Ja, we verkopen ook ingrediënten voor het brouwproces, bijvoorbeeld mout of hop. Ook hebben we altijd verbruiksartikelen zoals schone lege flessen en doppen op voorraad. En als je geen brouwgist hebt dan hebben we vast nog wel iets leuks staan!
In 2013 zijn we begonnen als Brouwerij Wageningen. In 2017 realiseerden wij onszelf dat we eigenlijk de meest Wageningse brouwerij zijn: al onze bieren worden in Wageningen gebrouwen en we gebruiken in onze brouwerij en brewpub zoveel mogelijk Wageningse ingrediënten. Ook zijn we regelmatig op lokale marktjes te vinden met onze biertap of mobiele brouwinstallatie. Al met al zijn we dus eigenlijk dé brouwerij in Wageningen en dus vanaf april 2017: Stadsbrouwerij Wageningen.
We willen een lokale brouwerij voor de lokale markt zijn. Dat betekent dat we graag met lokale producten, leveranciers en winkeliers werken. Hierdoor kunnen we intensief contact met de verschillende verkooppunten en klanten onderhouden en het past ook bij onze ideeën over milieuvriendelijk ondernemen. Ook is onze productie dusdanig beperkt dat we niet voldoende bier zouden hebben om aan de vraag te voldoen, dit is mede de reden dat we ons bier niet op internet verkopen.
Nee, tenzij.
We zijn een startende micro brouwerij en hebben beperkt budget om dingen weg te geven, wat we dus zo weinig mogelijk doen. Als er een samenwerking te vinden is, waarin we ook iets meer dan ‘naamsbekendheid’ terugkrijgen dan zijn we zeker geïnteresseerd!
De houdbaarheid van onze bieren staat vermeld op de etiketten. De aangegeven houdbaarheid is voornamelijk afhankelijk van het biertype. Op een bier met een uitbundig hoparoma zullen we bijvoorbeeld een kortere houdbaarheid aangeven omdat het hoparoma minder stabiel is en de smaak van het bier na een half jaar anders zal worden dan dat we bedoeld hadden. Dat betekent niet dat het bier na die tijd bedorven of vies wordt maar het zal door de tijd heen langzaam een ander bier worden dan dat wij in gedachten hadden.
In de toekomst zullen we vast bieren ontwikkelen die geschikt zijn om langer te bewaren, toch blijft onze mening over het bewaren van bier over het algemeen: bier is niet om te bewaren maar om lekker op te drinken.
Overigens kun je een gekochte fles het beste wel een paar dagen laten rusten voordat je hem opent. Een fles kan onderweg naar huis best wel geschud worden en enige rust zorgt ervoor dat sediment een beetje zakt en het bier niet al te onstuimig is
Helaas kunnen we niet op verzoeken voor het opsturen van etiketten of viltjes ingaan.