We zijn genomineerd voor de Regio Foodvalley Innovatieprijs!

Volgens sommigen is bierbrouwen een van de oudste beroepen ter wereld, toch is ons jarenlange inspanning om samen met jullie en onze boeren de graanketen te herstellen genomineerd in de categorie Agri.

Help ons deze prijs in de wacht te slepen!

Onze dank is groot. 🌾🍻


Lees hieronder waarom onze brouwerij tegenwoordig wel degelijk innovatief is en jouw stem en steun goed kan gebruiken!

Brouwen aan een Circulaire Regio

Tot een eeuw geleden was het heel normaal: bier werd gebrouwen met granen van lokale boeren. Tegenwoordig is bijna alles afhankelijk van de wereldmarkt. Stadsbrouwerij Wageningen draait dit om en kiest (sinds 2013) radicaal voor de regio.

Stelt u zich een regio voor die zichzelf voedt. Een plek waar landbouw en gastronomie elkaar versterken, en waar u met elke slok bier of gin direct bijdraagt aan een rijker landschap. Dat is geen toekomstvisie; ook is het geen nostalgie dat 100 jaar geleden gebruikelijk was. Dat is wat wij, een lokale brouwerij en brewpub met onze boeren realiseren in Wageningen en omgeving.

Een van onze graantelers, Edwin Tigchelaar, Eet-Wageningen

Innovatie door Terugkeer: De Lokale Graanketen Hersteld

In een tijdperk van mondiale handel en kwetsbare bevoorradingsketens, kiezen wij radicaal voor lokaal. Wij melden de innovatie van het Herstel van de Lokale Graanketen aan.

Dit is geen klein, idealistisch project; het is een bewezen, economisch duurzaam model.

Directe Landbouwpartner

Wij werken samen met vijf lokale boeren en betrekken onze granen (gerst, emmer, spelt, rogge) direct van de akker. Dit zijn granen die agro-ecologisch geteeld worden, zonder gif en kunstmest. Dit vermindert de stikstofdruk, verhoogt de biodiversiteit en verbeterd de grond van ons lokale landschap.

Van Akker tot Glas

We creëren nieuwe, stabiele inkomsten-bronnen voor de boeren. Waar 1 kg graan resulteert in 4 liter prijswinnend bier. Het rendement van graanteelt staat vaak onder druk doordat gedeeltes van de oogst worden afgewaardeerd tot veevoer maar wij zetten deze reststroom om in nieuwe waarde: met onze stookketel maken we van 2 kg veevoer in 1 liter Gin of Korenwijn.

Toekomst-bestendigheid

Samen met onze boeren zijn we bezig met de volgende stap, een lokale mouterij, waarmee we de hele verwerking in de regio houden. Zo wordt de regio in graanvoorziening volledig zelfvoorzienend.

We zijn de lokale graanketen aan het herstellen en de nominatie voor de Innovatieprijs van Regio Foodvalley is een erkenning van de inspanning van onze boeren en de brouwerij.


– Nu hebben we jouw hulp nodig –

Help ons deze prijs in de wacht te slepen!

Stem de 15de op ons project. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je krijgt de 15de een vriendelijke herinnering om op ons te stemmen.

Onze dank is groot. 🌾🍻


Heb je gestemd? Eerst meer lezen waarom wij uniek zijn?
Klik lekker verder, er is veel te ontdekken!

Lokale granen zijn de basis

Onze granen worden door 5 lokale boeren geteeld

Gebrouwen in het stadshart

Met trots brouwen én stoken we in onze moderne brouwerij

Brewpub
& Terras

Naast de brouwerij bevindt zich onze gezellige brewpub
’t Rad!