Stilte voor de storm?

Hopelijk ervaren we op dit moment de stilte voor de storm. In de brouwerij gebeurt namelijk niet zoveel, maar dat betekend niet dat er niets gebeurd!

Een van de grotere aanpassingen aan de locatie is aanstaande: de betonnen vloer moet voorzien worden van een waterdichte en chemisch resistente laag. Daar lijkt nu schot in te komen en wellicht dat we aan het einde van deze maand daar een mooie foto van kunnen laten zien!

schets van CCT
Een schets van de te bouwen CCT. Onderaan de conus komt nog een bocht en een 3-delige kogelkraan. In de zijkant nog een ‘racking arm’.

Zoals eerder gemeld zijn we bezig om vergistingsmogelijkheden te laten maken. We willen vergisten in Cylindrical Conical Tanks (CCT) maar het is lastig om voor een goede prijs aan CCT’s van voldoende kwaliteit te komen. Daarom zijn we zelf gaan samenstellen.
Een CCT bestaat, zoals de naam al suggereert, uit een cilinder met een conisch gedeelte eronder, zie bijvoorbeeld de schets hiernaast. Voor dat conische gedeelte zijn we zijn langs een bedrijf geweest waar we de trechters kunnen laten maken. Ook is de constructie met de lasser afgestemd.

Het belooft allemaal erg mooi te worden!

Stilte voor de storm? was last modified: maart 9th, 2016 by Dennis