Hopplantage gebouwd

5 meter hoogVandaag was het een prachtige dag om aan de hopplantage te werken!

Het ging voorspoedig en kostte ons een hele middag. De rondpalen hebben we met teer behandeld zodat het gedeelte dat in de grond gaat niet gaat rotten. De palen staan een meter in de grond en staan best stevig, maar met de tuilijnen eraan staan ze zo stevig als een huis, 5 meter de lucht in!

Kluwen hop rhizomen met de eerste uitlopers
Kluwen hop rhizomen met de eerste uitlopers

We hebben de twee hopplanten uit mijn tuin uitgegraven en iedere kluit in 3 stukken verdeeld, er staan nu dus 3 Hallertauer mittelfruh en 3 Tettnanger hopplanten. Als het goed is komen er binnenkort nog een paar varianten bij.

Als er wat groens boven de grond zal ik er nog een foto aan wagen!

Hopplantage gebouwd was last modified: maart 9th, 2016 by Dennis