Fietsen en Verse Radler

In en om Wageningen wordt heel veel gefietst. Veel toeristen komen door Wageningen als ze hun knooppuntenroute langs de Nederrijn fietsen door plaatsjes als Amerongen, Rhenen, Renkum, Doorwerth, Wolfheze. Ook vanuit de Veluwe zal men op de fiets makkelijk in de buurt van Wageningen komen.

Citroenen persen
Citroenen persen

Wat veel mensen niet weten is dat het pittoreske Wageningen een echte brewpub heeft waar ze in de zomerse maanden échte radlers maken, die de Raddraaier genoemd wordt.  Als de lente aanbreekt gaan we in onze brouwerij  namelijk een keer niet bier brouwen maar citroenlimonade maken.

Raddraaier radler
Radler met 2 lagen: onder citroenlimonade en boven ambachtelijk bier

In onze brewpub wordt het bier op 1 van de 12 tapkranen dan vervangen door verse citroenlimonade en dan kunnen onze bezoekers met de overgebleven 11 tapbieren hun Radler samenstellen.

Ben je dus op de fiets de knooppunten route rondom Wageningen aan het fietsen vergeet dan niet om in je route het stukje tussen 25 en 83 mee te nemen. Dan kom je namelijk precies langs onze brewpub aan de 1e  Kloostersteeg 3. Onze openingstijden: woensdag t/m zondag vanaf 16:00 uur .

Knooppunten kaart rondom Wageningen

Ten slotte zijn er nog wat misverstanden over Radler die we graag nog even willen ophelderen.

Radler smaakt naar schoonmaakmiddel

De Radler wordt oorspronkelijk gemaakt met verse citroen limonade en echt bier. Als de brouwerij zich aan die regels houdt dan smaakt de Radler ook naar die twee componenten: limonade met een bite met de smaak van goed bier.

Een Radler is alcoholvrij

In onze ambachtelijke brouwerij kunnen we geen alcoholvrij bier maken en onze Radler heeft dus altijd een paar procent alcohol. Radler is een manier het bier op een heerlijke manier te verdunnen en daarmee het alcohol percentage te halveren. Ons lichtste bier heeft iets minder dan 5% alcohol en de Radler die wij daarmee maken heeft dan iets minder dan 2,5% alcohol.
Omdat we 12 tapkranen hebben waar ook bieren van meer dan 10% op zitten kun je bij ons ook een Radler met ~5% alcohol laten maken.

Radler koop je in een flesje

Onze Radler wordt alleen vers, in een glas, verkocht. Onze ambachtelijke bieren zijn namelijk niet gepasteuriseerd en de gist leeft dus nog. Als we onze Radler in een fles zouden mengen zou de gist de suiker uit de citroenlimonade gaan omzetten en de CO2 die daarbij vrijkomt zou de fles kapot maken.
Als je thuis van een Radler wilt genieten maak dan zelf Citroenlimonade met ons recept en mix dat met je favoriete lokale bier! (tip: onze Hermelijn en HLC zijn prima bieren om Radler mee te maken.)

Fietsen en Verse Radler was last modified: juni 4th, 2017 by Dennis